En höna med ett ägg

Bo och leva i skogen – fördelar och nackdelar

Allt fler väljer att flytta från stadens stress ut på landet och till skogen. Det innebär mindre trafik och bättre luft. På landet kan man skaffa höns eller ankor, odla grönsaker och potatis. I staden är det ett annat tempo än när man bor utanför. Nackdelen är att om man glömmer köpa mjölk kan man behöva köra någon mil för att handla. Man kan inte heller spontant gå ut och äta på en restaurang och ta ett glas vin utan sådana saker kan kräva att man planerar lite mer då det inte alltid finns möjlighet att ta sig hem med kollektivtrafik. Livet på landet ger möjligheten till att vara mer självförsörjande än när man bor i staden även om det kräver lite mer jobb.

Livet på landet

En höna med ett ägg

Ett hönshus är nästan ett måste när man bor i skogen eller på landet. Det finns otroligt många raser av höns så det finns verkligen något för alla. Vissa raser lägger till och med ägg med grönaktiga skal. I dag finns det många olika byggsatser att köpa vilket underlättar byggandet. Välj bland olika färger och former och hitta det som passar in allra bäst på gården. Det går också att hitta ankhus i många olika former. Läs på om höns innan du införskaffar dem så att ni vet vad som krävs kring skötsel.

Flytta ut till lugnet

I dag är det så att fler och fler väljer att flytta ut från städerna för att hitta lugnet och få odla sina egna grönsaker. En annan fantastisk sak är att kunna gå ut i hönshuset och plocka ägg till frukost. Beställ enkelt ett hönshus på internet och montera upp det hemma. Det är kul och fantastiskt att låta hönsen ruva på äggen så att de kläcks. På så sätt får man se gulliga kycklingar växa upp.

mobile-shop