Byt elbolag och värna om skog och natur

I skog och natur finns mat, vatten, skydd och allt som behövs för att människor ska överleva och planeten må bra. Här finns oändligt med förnybar energi som kan användas om och om igen, varav de vanligaste är:

  • Biomassa
  • Geotermisk energi
  • Solenergi
  • Vattenkraft
  • Vind

Förutom ovanstående naturresurser finns det vissa som tar lång tid att byta ut och en av dessa är skogen. Skogen och träden är helt nödvändig för djur- och växtriket och ser till att motverka den globala uppvärmningen. Inte minst absorberar skogen koldioxid i atmosfären och omvandlar den till syre. Vidare tillför skogen näringsämnen som bidrar till en bördig jord genom löven som faller på marken och förmultnar. Ännu en viktig funktion med skogen är att det är där virke och ved kommer ifrån.

Att värna om skogen har utan tvekan aldrig varit viktigare än i denna tid då avskogning sker i rasande fart. Ett smart sätt att värna om skogen är att byta till ett elbolag med förnybar vattenkraft i elavtalet. Hos Göta Energi, som är Sveriges största utmanare på elmarknaden, kan du enkelt välja förnybar vattenkraft i alla elavtal. Till skillnad mot alla konkurrenter erbjuder Göta Energi en hel timmes gratis energi per dag, 365 gånger om året. Föga förvånande har därför Göta Energi vuxit som en raket de senaste åren och blivit ett populärt alternativ bland prismedvetna kunder. Få elbolag erbjuder denna starka kombination av miljövänlighet och prisvärdhet.

Läs vidare för att veta mer om varför skogen måste värnas!

15 miljoner hektar skog skövlas årligen

Varje år skövlas omkring 15 miljoner hektar skog – det vill säga en lika stor area som Grekland eller delstaten New York i USA. Denna avskogning får enorma effekter på jorden och accelererar klimatförändringarna genom ökade växthusgaser i atmosfären. Numera står avskogningen för ungefär 15 procent av världens växthusgasutsläpp. Om inte detta vore nog för att byta elbolag så skadar avskogningen de människor som behöver skogen för att skaffa virke, odla, jaga, samla och överleva.

Avskogningen är svår att ersätta och lösningen är att varje person drar sitt strå till stacken för att göra skillnad. Ett första steg är att byta elbolag som värnar om miljön och börja använda naturresurser mer försiktigt.

mobile-shop