Svenskarnas favoritaktiviteter i skogen

I Sverige har vi som bekant allemansrätten, vilket gör att alla som vill kan gå ut och njuta av det som skog och mark har att erbjuda. Det är också något som många svenskar gör med glädje, och vissa aktiviteter i skogen gränsar närmast till en religion.

Det gäller till exempel svamp- och bärplockning, som många har förfinat till en konstform. Rutinerade bärplockare vet till exempel precis vilken tid som det är bäst att gå ut i skogen och plocka vilka bär, och har perfekt teknik med bärplockaren som de drar genom riset. Bärplockare är dock inte lika hemlighetsfulla som svampplockare, då de verkliga svampfantasterna har sina favoritplatser i skogen där de vet att det växer mycket kantareller och andra svampar – platser som de håller hemliga för alla som inte är invigda.

En mindre hemlighetsfull aktivitet i skogen som många svenskar ägnar sig åt både som hobby och som elitidrott är orientering. Att leta efter de orange-vita kontrollerna som gömmer sig bland skogens träd, rötter och stenar är både fysiskt och mentalt utmanande, vilket gör att det är en aktivitet som passar många.

Den enda nackdelen med att tillbringa så mycket tid i skogen, särskilt om hösten när det är kallt och blött ute, är att man blir rejält nedkyld, nästan oavsett vilka kläder man har på sig. Om man är en av de svenskar som tycker om att exempelvis plocka svamp eller orientera ska man därför se till att ha en bra varmvattenberedare hemma, som Nibe varmvattenberedare från Buildor.se, så att man kan ta en lång, skön dusch eller ett varmt bad när man kommer hem från skogen.

mobile-shop