Inred ditt badrum med skogen som inspiration

Att ta sig ut i skogen brukar ge ett otroligt lugn och en känsla av att vara här och nu. Tänk om du skulle kunna skapa den känslan även i ditt hem? Till badrummet söker vi oss för att koppla av och ta hand om oss själva, därför är det ett utmärkt rum att inreda med inspiration från skogen.

Ett skogsinspirerat badrum bör vara fritt från plottriga prylar som flaskor med duschkräm, toapappersrullar och stylingverktyg. Det första du bör införskaffa till ditt badrum är därför en praktisk kommod att förvara lösa saker i. En kommod är en badrumsmöbel med nedsänkt handfat och skåp eller lådor för förvaring där du kan lägga allt som stör ögat. Välj gärna en i trä för att få till en naturlig känsla som påminner om skogen. Hos Rörfokus hittar du flera passande modeller.

Inred med naturmaterial

Ett badrum inspirerat av skogen bör vara inrett med naturmaterial. Välj gärna att kakla med natursten och ha många trädetaljer som går ton i ton med din kommod, till exempel tvålkopp och pall. Håll dig till neutrala färger med inslag av grönt. Ett både vackert och effektivt material för handdukar och andra textiler såsom gardiner är linne. Det skrynklar sig snyggt och suger upp fukt bra. Naturligtvis ska också det gröna få komma in i badrummet. Investera i många gröna växter. Vill du verkligen ta in den svenska skogen i inredningen är en rumsgran vacker med sina barr. Placera den till exempel på din kommod från Rörfokus för att skapa ett vackert blickfång. När du inreder är det viktigt att tänka på att hela badrummet ska andas lugn och harmoni. Undvik därför saker i grälla färger och prylar i plast. Allt sådant som stör ögat kan du ställa in i ett skåp.

Låt dofterna ta plats

Människan påverkas otroligt mycket av dofter. Angenäma dofter kopplade till fina minnen får oss att slappna av och känna lycka. Mindre omtyckta dofter får oss istället att känna obehag. Doften av skog tycker de flesta om och kopplar till ro och lycka. Genom att låta denna doft få komma in i ditt badrum sätter du pricken över i. Du kan till exempel välja att köpa doftljus med doft av gran. De finns i mängder av fabrikat. Ett annat alternativ är att använda så kallade doftpinnar eller eteriska oljor. Många gillar att droppa en liten mängd eterisk olja i badet eller på duschgolvet för att kunna njuta av de välgörande dofterna. När du kommer in i ditt lugna badrum och känner den härliga doften av gran slå emot dig kommer du garanterat att kunna koppla av.

mobile-shop